Online Webshop - VoordeelOptiek Oostwold

FAQ-30

croakies
In 1977 had een plaatselijk lid van de skipatrouille in Jackson Hole Mountain Resort, Wyoming, Amerika, het idee om een hoofdband voor aan zijn bril te maken die deze op zijn plek zou houden tijdens al het werk in de bergen. Met een oude neopreen wetsuit, een schaar en een goede dosis inventiviteit maakte hij de eerste hoofdband voor brillen.

De sluiting was gebaseerd op een Chinese vingerval, waarbij de sluiting strakker gaat naarmate je er harder aan trekt. De hoofdbanden waren erg populair bij alle collega’s van verschillende patrouille eenheden. De banden werden bij gebrek aan een echte naam “croakies” genoemd (een soort benoeming als “dinges” of het Engelse “thingamajig”). Deze naam is blijven hangen als merknaam voor de Croakies brilkoordjes.

Nu, ruim 35 jaar later, bevindt het hoofdkantoor van Croakies zich nog steeds in Jackson Hole, Wyoming in Amerika. Naast de neopreen Croakies hoofdbanden is het assortiment tegenwoordig uitgebreid met een grote variatie aan Croakies brilkoordjes en brilaccessoires, Croakies drijvende brilkoordjes en zelfs riemen.

Het ultieme bewijs van de kwaliteit van Croakies koordjes is toch wel dat sinds 1990 Croakies onderdeel is van de vaste uitrusting van de Amerikaanse Space Shuttles.

croakies