Online Webshop - VoordeelOptiek Oostwold

FAQ-20

Wanneer wordt welk type bril en/of brillenglazen aanbevolen ?

Moeite met lezen?  Veel mensen tussen de 40 en 50 jaar krijgen moeite met lezen. U moet de krant zó ver van u af houden, dat uw armen te kort lijken.
Dit natuurlijke verschijnsel wordt presbyopie of leeftijdsverziendheid genoemd. Naarmate we ouder worden, verminderd de elasticiteit van veel weefsels, dus ook die van de ogen.
De ooglens verliest daardoor heel geleidelijk het vermogen om zich scherp te stellen op dichtbij zien.
Het gevolg is moeilijker lezen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit ongerief. met de juiste glazen is het gemis aan sterkte te compenseren.
Er zijn verschillende glastypen waarmee u, net als vroeger, weer goed dichtbij kunt zien.

De leesbril: Dit is een veel toegepaste oplossing voor het 'leesprobleem'. Bij het wisselend dichtbij en veraf zien moet u de leesbril steeds op- en afzetten.

De halve leesbril: Naar beneden kijkend heeft u een goed zicht op leesafstand. Voor het kijken in de verte slaat u de ogen op en kijkt u over de bril heen.

Interview, buro of beeldscherm brillenglazen: Een beperking van standaard leesglazen is dat ze slechts goed en helder zicht bieden op afstanden binnen plm. 40 cm.
Bij het werken aan een bureau, tekentafel, met een beeldscherm enz. is het prettig of soms vaak nodig om ook grotere afstanden binnen handbereik goed en scherp te kunnen zien.
Met leesglazen met een extra kijkbereik, kan dat.
U ziet niet alleen alles tot 40 cm scherp, maar ook de aansluitende omgeving tot plm. 150 cm.  

Bifocale brillenglazen: Voor het corrigeren van zowel het zien in de verte als nabij kunt u kiezen voor een zogenaamde dubbelfocus of bifocaal brillenglas: het glas met een apart zichtbaar leesdeel.
Deze glazen hebben twee correcties in één: één voor de leesafstand en de andere voor het zien in de verte.

Multifocale brillenglazen: Bij multifocale glazen gaat de sterkte voor het zien in de verte zeer geleidelijk over in de leessterkte.
Een bril met multifocale glazen biedt goed zicht op elke afstand van dichtbij tot veraf, zonder hinderlijke overgangen.
Uiteraard zijn multifocale glazen er nu in veel varianten (zowel in prijs als in kijkcomfort) en leverbaar van verschillende glasleveranciers.

Uitleg Multifocale varianten.
Veelal wordt er gedacht dat alle glazen waar een onzichtbaar leesdeel in is gelijkwaardig zijn, dat is natuurlijk niet zo.
Een bril die je aanschaft bij een opticien en dan vooral de opticienketens, welke dan gratis of met geringe bijbetaling op uw zorgverzekering wordt geleverd, is beslist gèèn A-Merk Multi Top kwaliteit, zoals bijv. Essilor Varilux, maar een standaard multifocaal glas.
Dit glas heeft ook altijd een ander benaming, bijv. varifocus, variview, enz.

Standaard multifocaal:
- Redelijk kijkcomfort
- Merkbare vertekening
- Moeizame gewenning
- Smalle overgang van verte- naar leesdeel
- Standaard ontspiegeling
- Redelijk krasbestendig
- Dit type glas wordt bijv. geleverd als "gratis zorg bril"

A-Merken multifocaal:
- Dynamisch ruimtelijk zicht
- De juiste correctie op elk moment én iedere afstand
- Zeer snelle gewenning
- Optimaal, helder kijken met een ongekend contrast
- Ideale overgang van verte- naar leesgebied
- Behandeld met een super harde laag en cleancoat
- Zeer krasbestendig en goed schoon te houden
Meekleurende brillenglazen ook wel Transitions genoemd:
Deze glazen passen zich aan alle lichtomstandigheden aan. Binnenshuis en 's avonds zijn ze even helder als transparante brillenglazen, terwijl ze opkleuren zodra ze aan UV-licht worden blootgesteld.
Omdat ze automatisch meekleuren naarmate de lichtomstandigheden buiten veranderen, hoeft u dus niet van bril te veranderen.
Door zonneschitteringen te verminderen bieden meekleurende brillenglazen dagelijks meer kijkcomfort en helpen ze oogvermoeidheid te reduceren.
Uw ogen worden beschermd tegen schadelijke UV-straling.

Het effect van UV-stralen.
Langdurige en frequente blootstelling aan UV kan leiden tot cataract, maculaire degeneratie,melanoom en sneeuwblindheid.
De beste manier van oogbescherming is een UV-filter dat de meeste UV-stralen tegenhoudt.
Een goede zonnebril (en daarmee bedoelen we de kwaliteit van de brillenglazen) moet 99% tot 100% van de UV-stralen filteren.
Zonnebrilglazen die geen goede bescherming bieden kunnen dan ook zeer schadelijk zijn voor de ogen.
Een gekleurd glas zonder een goed filter zal alleen de lichtintensiteit verminderen waardoor de pupildiameter vergroot. Hierdoor komt een grotere hoeveelheid UV het oog binnen.
Alle zonnebrilglazen, clips en zonnebrillen die wij op onze site aanbieden voldoen aan de juiste norm.