Online Webshop - VoordeelOptiek Oostwold

✓ Oogfonds


Op dit moment zijn meer dan 350.000 Nederlanders slechtziend of blind. Dit aantal neemt schrikbarend toe. De kans is groot dat u of iemand in omgeving door een oogziekte getroffen wordt.  
Als we niets doen, zijn er in 2020 maar liefst een half miljoen Nederlanders blind of slechtziend.
Ónnodig! Want slechtziendheid en blindheid kunnen 7 van de 10 keer voorkomen worden.

Het Oogfonds wil de explosieve groei van vermijdbare blindheid en slechtziendheid een halt toeroepen.
Dat móet en dat kán. Door nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen.
Door voorlichting te geven over het beschermen van je ogen. En door ervoor te zorgen dat mensen een oogziekte kunnen herkennen, zodat zo snel mogelijk een behandeling gestart kan worden en onherstelbare oogschade kan worden voorkomen.

Daarom investeert het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Daarnaast ondersteunt het Oogfonds de participatie van slechtzienden en blinden in de maatschappij.
Klik hier voor een informatiefolder over STAAR.
Oogfonds, voor een zichtbaar betere toekomst.


Een goede zonnebril, voor kinderen extra belangrijk!
Kinderogen zijn kwetsbaar voor veel licht en UV-straling. Hun ooglens bevat minder beschermend pigment en hun pupillen zijn groter dan die van volwassenen.
Teveel zonlicht kan daardoor bij kinderen zelfs leiden tot permanente oogschade.
Bescherming in de vorm van een goede zonnebril is daarom cruciaal, met name voor kinderen!

Hoe jonger kinderen zijn, hoe kwetsbaarder hun ogen.
Met baby’s is het al helemaal oppassen geblazen. Baby’s moeten daarom altijd in de schaduw blijven.
Daarnaast  wordt geadviseerd om hun kwetsbare oogjes te beschermen met een goede zonnebril en een hoedje met een brede rand.

Een simpel ezelsbruggetje: zodra een kind zonnebrandcrème nodig heeft om niet te verbranden, is óók een zonnebril nodig om de oogjes te beschermen!

Tips voor een goede zonnebril
Een zonnebril hoeft niet duur te zijn om je ogen goed te beschermen. Het Oogfonds adviseert om bij het kopen van een zonnebril wel goed te letten op de volgende punten:
De zonnebril geeft 100% UV-bescherming. De aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als ‘UV 400’ of ‘100% UV’.
De glazen van de zonnebril moeten groot genoeg zijn en goed aansluiten op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat het UV-licht de ogen niet via de boven-, onder- of zijkant van de bril kan bereiken.
De zonnebril heeft een CE-markering 3. Deze Europese markering loopt  van 0 tot 4 en geeft de kleurintensiteit van de glazen weer oftewel de bescherming tegen zichtbaar licht. CE 3 houdt in dat minimaal 75% van het licht wordt geabsorbeerd.
De glazen moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn.

Oogfonds-label
Blootstelling aan UV-straling  vergroot de kans op een oogziekte. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door het dragen van een goede zonnebril.
Omdat weinig consumenten weten aan welke eisen een zonnebril moet voldoen om je ogen goed te beschermen, heeft het Oogfonds het ‘Oogfonds-label’ ontwikkeld.
Hiermee is voor consumenten in één oogopslag duidelijk dat een zonnebril aan de eisen voldoet.

Steun het werk van het Oogfonds
Word nu donateur van het Oogfonds en help blindheid en slechtziendheid stoppen!
Zo maakt u wetenschappelijk onderzoek en preventie mogelijk en steunt u de participatie van blinden en slechtzienden in de maatschappij.
Voor een zichtbaar betere toekomst voor oogpatiënten!

U kunt het Oogfonds ook steunen door een review van uw aankoop te schrijven, omdat het voor ons belangrijk is te weten of uw bestelling naar tevredenheid is, doneren wij voor iedere geplaatste review € 1,- naar het Oogfonds.
Alvast bedankt namens ons & het Oogfonds.

Het Oogfonds is volledig afhankelijk van donaties. Iedere gift, groot of klein, is van harte welkom.