Online Webshop - VoordeelOptiek Oostwold

✓ Werelds dunste glazen
Er zijn kunststof glazen met verschillende brekingsindexen verkrijgbaar. Hoe hoger de brekingsindex (Hi-index), hoe dunner het glas.

index 1.74 en 1.76: ultradun glas voor een sterkte vanaf ongeveer +/- 4.00 en +/- 8.00
index 1.67 en 1.70: een extra dun glas voor een sterkte vanaf ongeveer +/- 3.00 en +/- 6.00
Index 1.60: dunner glas voor een sterkte vanaf ongeveer +/- 1.00 en +/- 4.00
index 1.50: een standaard kunststof brillenglas voor de lagere sterktes
Met een brekingsindex van 1.76 zijn deze glazen ultradun, het is zelfs op dit moment het dunste kunststof glas ter wereld!
Hierdoor ziet het er niet alleen mooier uit bij hogere sterktes, het is ook nog eens heel licht, en dat draagt wel zo comfortabel!
Bovendien zijn de glazen superkraswerend, vuilafstotend en ontspiegeld. Alles wat uw bril nodig heeft!
De glazen zijn verkrijgbaar in enkelvoudig en in multifocaal, in kleurloos of gekleurd.


Meer informatie over dunne glazen
De index is onder andere afhankelijk van uw sterkte, uw cilindersterkte, keuze montuur, maar natuurlijk ook van uw persoonlijke voorkeur.
Naast kunststof glazen kunt u ook kiezen uit minerale glazen met diverse brekingsindexen, maar glas heeft als grootste nadelen zijn gewicht t.o.v. kunststof.

Welke vier factoren bepalen de dikte van uw brillenglazen?

1.  De grootte van het montuur
2.  De sterkte van de brillenglazen
3.  De stand van de ogen (de pupil afstand)
4.  Het soort montuur

Samengevat
Brillenglazen worden veelal dunner gemaakt omdat het er mooier uitziet. Het ziet er nu eenmaal beter uit als de glazen niet uit het montuur steken. Daarnaast voelt het comfortabeler omdat de bril hierdoor lichter is. Dunnere brillenglazen vergroten daarnaast bij positieve glazen minder de ogen en verkleinen de ogen minder bij negatieve glazen.

Als u een hoge positieve sterkte heeft, kunt u het beste een kleine bril kiezen, omdat deze glazen het meest kunnen worden verdund.
Bij een hoge negatieve sterkte is het bij elke grootte aan te raden om een Hi-index glas te nemen, omdat het brillenglas anders al snel te dik oogt.