Online Webshop - VoordeelOptiek Oostwold

BEELDSCHERM & BLUEBLOCK

computerbril
Werkt u veel achter een computer en heeft u vaak branderige en geïrriteerde ogen?
Of zijn ze vaak rood en droog?

Dan kan een computerbril, ook wel beeldschermbril genoemd, uw leven een stuk comfortabeler maken.

Beeldschermbrillen zijn brillen met glazen die zodanig geslepen zijn dat zowel op normale leesafstand (30-40 cm) als op beeldschermafstand (50-70 cm) teksten en figuren goed gelezen kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat er veel oogproblemen ontstaan bij zogenoemde beeldschermwerkers, personen die meer dan twee uur per dag gebruik maken van een beeldscherm. Zij vormen een grote risicogroep op de werkvloer en naarmate de werktijd achter een beeldscherm toeneemt, stijgt het aantal klachten aanzienlijk. Werkgevers nemen deze klachten gelukkig in toenemende mate serieus om uitval van hun medewerkers te voorkomen.
De ARBO-wet heeft geregeld dat u, als u veel achter een computer werkt, recht heeft op een oogonderzoek en in bepaalde gevallen ook op een computerbril.
Een computer kan een op maar gemaakte bril zijn maar ook een standaard bril.
Bovendien kunnen de glazen worden voorzien van een BlueBlock filter, dit filter geeft een oranje/bruine kleuring aan de brillenglazen, en deze filtert het storende blauwe licht welke wordt uitgestraald door het beeldscherm.
Het nadeel van dit filter is net als met alle kleurfilters -de kleuring van het glas- waardoor de kleuren vertekend worden weergegeven.

Meer weten en/of dowloaden over maatwerk:
Meer lezen over dit onderwerp, klik HIER
Stappenplan, klik HIER
Stappenplan aanmeetformulier, klik HIER
Stappenplan type glazen info, klik HIER
PD afstand opmeten; klik HIER

Tevens bieden we diverse standaard producten met of zonder Blueblock filter.